Een mop (mondeling), dinsdag 05 juni 1979

Hoofdtekst

Yn 'e oarloch fan 14-18 wie der in joad dy't handele. Hy kaem ris by in boer, dy wie krekt oan 't slachtsjen mei in kou. Dat wie slûkjen en string forbean. De boer seach de joad en sei: "Kinne jo swije?" De joad koe de kouwehûd wol krije.
De boer woe dy hûd bitelle ha, mar de joad laedde him yn 'e sek en dêr soed er mei ôfsette. "Ho - ho - ris," sei de boer, "dit giet sa net, dy hûd matte jo keapje."
De joad draeide him om en sei: "Kinne jo swije?"

Beschrijving

Een joodse handelaar betrapt ten tijde van de Eerste Wereldoorlog een boer die een koe aan het slachten is. Omdat het slachten streng verboden is, vraagt de boer de jood of hij kan zwijgen. Als de jood de koeienhuid vervolgens wil meenemen zonder te betalen, zegt de boer dat hij de huid alleen kan kopen. De jood zegt hierop 'kan je zwijgen?'.

Eerste Wereldoorlog    Eerste Wereldoorlog