Een sage (mondeling), zondag 06 augustus 1978

Hoofdtekst

Tamme Wobbes wenne to Eastemar, yn 'e buorren. Nachts gong er faek to pûren. Op in nacht wie dat wer it gefal. 't Wie oer tolven. Hy gong achter de feart nei de Lits ta. Doe bigoun dêr in houn to spûkgûlen. Der waerd er kjel fan. Hy stiet noch even to pûren en fangt noch in pear ielen.
Dan heart er ynienen in fremd lûd. Ut 'e Mar wei sjocht er in soarte fan ding oankommen earst oer 't wetter. Mar dan giet it oer 't lân, krekt op it plak, dêr't letter de Lits forgroeven is. Der kaem fjûr en reek út dat ding. 't Kaem op him ta. Hy sprong út 'e boat wei oan lân en is nei hûs ta flein, sa hurd er koe. Hy liet boat en iel achter.
Dit hat foartsjirmerij west fan 'e lettere Eastemarre stoomboat en fan 'e forgroeven Lits. It is al folle langer as hûndert jier lyn.

SINSAG 0493 - Vorzeichen eines Kanals    SINSAG 0493 - Vorzeichen eines Kanals

Beschrijving

Een man die 's nachts op pad is hoort plotseling een hond spookhuilen en wordt hier erg bang van. Kort daarop hoort hij een vreemd geluid en ziet hij iets zwarts aankomen over het water. Als het ding zich vervolgens ook over het land verplaatst, maakt de man snel dat hij wegkomt. Het is een voorbode: later wordt er op die plaats een kanaal gegraven en vaart de stoomboot er.

Vorzeichen eines Kanals

Tamme Wobbes    Tamme Wobbes