Een sage (mondeling), zondag 22 juli 1979

Hoofdtekst

Fije hie in boerefeintsje, dat gong altyd allinne foar him to melken nei lân by de Swemmer. Dêr wie polderfolk oan 't wurk en dat folkje pleage 't feintsje altyd bot. Ien fan dy mannen wie och sa sterk, dy krige sa mar 2 keardels ûnder 'e earms en sjoude se fuort. Omdat dat feintsje dêr altyd sa pleage waerd troch dy mannen tocht Fije: ik mat der sèls mar ris hinne to melken. Hy dêr hinne en doe woenen se mei Fije bigjinne. Mar Fije krige dy sterke keardel beet en knypte him sa bot yn 't boarst, dat hy is noait wer goed woarn. (ús pake fortelde dy forhaeltsjes oer Fije)

TM 2801 - Sterke man (vrouw)    TM 2801 - Sterke man (vrouw)

Beschrijving

Een buitengewoon sterke man knijpt een man die zijn knechtje plaagt zo hard in de borst dat die er voor zijn leven iets aan overhoudt.

Sterke man (vrouw)

Fije    Fije