Een mop (internet), donderdag 20 december 2001

Een Belg en een Nederlander krijgen een ongeluk. De Belg heeft schade, de Nederlander niet, maar deze heeft wel overduidelijk schuld. De Belg stapt uit en maakt een groot probleem. De Nederlander wijst hem echter op het pijpje dat aan de achterkant van de auto zit en zegt: "In Nederland noemen we dat de uitlaat. Als je daarin blaast, flopt die deuk in je deur er zo weer uit." De Belg bedankt de Nederlander en begint te blazen. De Nederlander maakt natuurlijk dat hij weg komt. Komt er bij de Belg een Vlaamse flik staan die vraagt: "Allee manneke, wat zijn wij aan het doen?" De Belg legt uit dat hij in de uitlaat blaast, omdat hij een deuk in de deur heeft. Hierop reageert de politieman: "Allee, dat zal nie gaan hè." "Waarom dan niet?" vraagt de Belg. "Ge hebt uw raamke nog open staan."

Beschrijving

Een Nederlander maakt een Belg wijs dat hij de deuk in de deur van zijn auto eruit kan halen door in de uitlaat te blazen. De Belg volgt de raad van de Nederlander op. De Nederlander gaat er snel vandoor. Er komt een Vlaamse politieagent bij die vraagt wat de Belg aan het doen is. De Belg legt het uit en de agent zegt dat het niet gaat werken omdat zijn raampje nog openstaat.

Belg    Belg

Nederlander    Nederlander