Een sage (mondeling), zaterdag 01 september 1979

Hoofdtekst

Tusken Rinsumageast en Ikkerwâld dêr spûke it ek. Der waerd sein dat dêr in pleachbeest omroun. Us omke wie net bang en woe it ris ûndersykje, mei noch in pear oaren. 't Wie yn 'e nacht. Omke roun foarop, de oaren der achteroan. Doe sei de achterste man: "It is hjir achter my."
Doe sei omke: "Dan matte jimme my stadich foarby gean, dat ik achter kom."
Doe fornaem omke it ek. Hy liet him falle oer it beest. It wie in grouwe swarte houn, in pleachbeest, nei't se seinen.
Mar omke wie der net bang foar.

Onderwerp

SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).    SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Beschrijving

Op een bepaalde plaats zou een plaagbeest ronddolen. Een stelletje binken pocht niet bang voor het beest te zijn en begeeft zich welgemoed naar de spookplaats. De moedigste van het stel schrikt inderdaad niet van de grote zwarte hond die hem benadert.

Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Rinsumageast    Rinsumageast