Een mop (mondeling), dinsdag 10 juni 1969

Hoofdtekst

Japik Ingberts hie in hynder stellen. Dat forkocht er op Skoater merke. Mar dat hynder hie in gebrek, der mankearde hwat oan en dat hie Japik Ingberts der net by sein.
Deselde dy't it kocht hie die syn bêst de forkeaper wer op to spoaren. Doe trof er Japik Ingberts op Frentsjerter merke. Mar hy sei: "It kin deselde noait wêze, hwant doe't ik it hynder fan him kocht, doe hied er in buchel en dy hat er nou net. Mar hy hat wòl itselde gesicht (Japik Ingberts hie doe in roune bôlle op 'e rêch ûnder 'e jas; dat like krekt in buchel.)

Onderwerp

VDK 1525Z* 3 - Japik Ingberts verkoopt als bultenaar een gestolen paard (koe)    VDK 1525Z* 3 - Japik Ingberts verkoopt als bultenaar een gestolen paard (koe)

Beschrijving

Japik Ingberts verkoopt als bultenaar - hij draagt een brood onder zijn jas - een gestolen paard op de markt. Japik verzwijgt dat het paard een gebrek heeft. Japik Ingberts wordt later niet door de koper ontmaskerd omdat hij inmiddels zijn 'bochel' verwijderd heeft.

Japik Ingberts verkoopt als bultenaar een gestolen paard (koe)

Japik Ingberts    Japik Ingberts