Een sage (mondeling), vrijdag 16 juli 1971

Hoofdtekst

Der wienen ris in mennich kabouters, dy holpen yn 'e nacht de minsken altyd. 't Koe neat skele hwat wurk men har foarlei, de oare deis wie 't karwei bisljochte. Elkenien hie der profyt fan.
Mar der libbe in boer, dy woe dy kabouters ris in loer draeije. Hy smiet in sekfol griene earten yn in skerpe hage. Dy moesten de kabouters dy nachts der út helje. Sy bigongen it wurk, mar sy koenen net klearkomme foar it bigong to daegjen, hwant sy stutsen har hyltyd yn 'e toarnen.
Nei dy tiid ha se noait wer holpen.

Onderwerp

SINSAG 0063 - Die hilfsbereiten Zwerge arbeiten in der Nacht für die Menschen für Nahrungsmittel (Tabak, Geld)    SINSAG 0063 - Die hilfsbereiten Zwerge arbeiten in der Nacht für die Menschen für Nahrungsmittel (Tabak, Geld)

Beschrijving

Een groep kabouters hielp de mensen 's nachts altijd met het werk. Tot op een keer een valse boer een zak erwten in een doornenhaag gooide. De kabouters kregen de erwten niet voor de dageraad uit de haag, en ze hebben sindsdien nooit meer geholpen.

Die hilfsbereiten Zwerge arbeiten in der Nacht für die Menschen für Nahrungsmittel (Tabak, Geld)