Een sage (mondeling), dinsdag 10 augustus 1971

Hoofdtekst

Der wienen ris twa jongfeinten, dy woenen ris ien bangmeitsje. Hja wisten, dat er de jouns by de tsjerke lâns moest en doe dienen se even fan tofoaren elk in wyt lekken om en doe gong de iene by de oare op 't skouder stean, tsjin 'e muorre fan 'e tsjerke oan.
Mar de man dy't dêr oan kom wie net bang. Hy roan op 'e beiden ta en hy bleau der foar stean en hy sei tige forbaesd: "Ik ha wolris twa by elkoar op stean sjoen, mar noait trije."
Doe woarden de beide jongfeinten sa bang, dat sy naeiden hurd út.

Onderwerp

VDK 1676E* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop    VDK 1676E* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

ATU 1676 - The Pretended Ghost    ATU 1676 - The Pretended Ghost

sinVDK 1676E* - "Zwei Weisse mit einem Schwarzen darauf, hab ich noch nie gesehen"    sinVDK 1676E* - "Zwei Weisse mit einem Schwarzen darauf, hab ich noch nie gesehen"

Beschrijving

Twee knechten wilden een ander eens bang maken. Ze wachten hem op, terwijl ze op elkaar stonden met een wit laken om zich heen. Maar toen hun slachtoffer eraan kwam, zei deze dat hij er wel eens twee op elkaar had gezien, maar nog nooit drie. Toen gingen de twee er gauw vandoor.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop