Een sage (mondeling), zondag 10 september 1972

Hoofdtekst

Hjir dwarsoer hat in hutte stien, dat wie net mear as in foech keet. Dêr wenne in âld minske yn. Dat âld-minske kom to forstjerren. Dêr koe net in wein op 't hiem komme, hwant der roan allinne mar in smel fuotpaedtsje nei de dwarsreed ta. Doe moest de kiste fan 'e hoeke nei dy keet ta droegen wurde.
Us buorman passearde de jouns fan tofoaren, doe wie 't minske dus al dea, mar sy lei noch yn 't bedsté.
Doe woarde er oan trije kear ta yn 'e sleat set. Doe't it de earste kear gebeurde, sei er: "Heden, heden, hwat is dit raer. Hwerom wurd ik yn 'e sleat set?" Hwant hy hie neat sjoen.
De oare moarns fortelde er it ús folk.

SINSAG 0481 - Leichenzug gesehen    SINSAG 0481 - Leichenzug gesehen

Beschrijving

Een man werd op een avond drie keer van de smalle weg in het slootje gedreven. Later bleek de vrouw in de keet in de buurt gestorven te zijn. De volgende dag werd zij in een kist weggehaald. De man is waarschijnlijk door haar lijkstoet van de weg af geduwd.

Leichenzug gesehen.