Een mop (mondeling), donderdag 05 juli 1973

Jan Hepkes hie in âlderwetsk gewear, dat laden wurde moest mei bihelp fan in laedstok.
Doe seach er op in kear in keppel guozzen yn 'e loft fleanen. Jan hie krekt syn gewear laden, mar hie forgetten de laedstok der wer út to heljen.
Doe't er skeat boarre dy laedstok troch sawn guozzen hinne. De laedstok mei guozzen kaem yn 'e reiden yn 't wetter del.
'k Hie de learzens oan, fortelde Jan, mar der stie safolle wetter, dat dy rekken ûnder. Ik pakte de guozzen. Doe't ik, wer op 'e wâl de learzens lege, doe hie 'k dêr allegearre iel yn sitten.

AT 1894 - The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks    AT 1894 - The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks

ATU 1894 - A Man Shoots a Ramrod Full of Ducks.    ATU 1894 - A Man Shoots a Ramrod Full of Ducks.

Beschrijving

Jan Hepkes had een geweer met een laadstok. Toen hij eens een koppel ganzen zag, schoot hij, zonder de laadstok er uit te halen. Die doorboorde de ganzen en het geheel viel in het water. Jan liep met zijn laarzen het water in, en toen hij aan de wal ze wilde legen, bleken ze vol aal te zitten.

Corpus Jaarsma, verslag 1050, verhaal 13 (archief Meertens Instituut)

5 juli 1973
The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks; AT 1895: A Man Wading in Water Catches Many Fish in his Boots.

Jan Hepkes    Jan Hepkes