Een mop (mondeling), donderdag 05 juli 1973

Hoofdtekst

Der wie ien dy siet faek yn 'e herberch en dan swetste en swearde en flokte er en dan sei er: "Ik bin foar neat bang."
Guon hearden dat en dy seinen: "Wy matte him mar ris in kear bang meitsje." Dat wienen twa jongemannen.
Der gong in paed oer it tsjerkhôf yn de Pein (Sm.) en dêr moast dyselde dy't sa swetste altyd lâns.
De twa dienen dy jouns in wyt lekken om en doe gongen se boven op elkoar stean tsjin 'e muorre fan 'e tsjerke oan.
It duorre net lang of dêr kaem er oan.
Hy bleau foar de beiden stean en sei: "Nou haw ik wolris twa duvels boppe op elkoar stean sjoen, mar dêr noch noait in trêdden boppe op."
Doe waerden de twa 'spûken' sa binaud, dat se naeiden hurd út.

Onderwerp

VDK 1676E* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop    VDK 1676E* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

ATU 1676 - The Pretended Ghost    ATU 1676 - The Pretended Ghost

sinVDK 1676E* - "Zwei Weisse mit einem Schwarzen darauf, hab ich noch nie gesehen"    sinVDK 1676E* - "Zwei Weisse mit einem Schwarzen darauf, hab ich noch nie gesehen"

Beschrijving

Een man in een herberg pochte altijd dat hij nergens bang voor was. Twee jongemannen besloten hem te laten schrikken en gingen 's avonds naar het kerkhof, waar ze boven op elkaar klommen met een wit laken om. Zo wachtten zede pocher op. Die kwam en zei dat hij wel eens twee boven op elkaar had zien staan, maar nooit drie. De twee schrokken en renden hard weg.

Corpus Jaarsma, verslag 1050, verhaal 32 (archief Meertens Instituut)

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop