Een mop (mondeling), zaterdag 06 april 1974

Hoofdtekst

Der wie in feint, dy hie oan 't bitedollen west. Hy hie de biten op in wein laden en dêr ried er mei nei de boer ta. Mar it hynder hie 't swier om to lûken, dat fornaem dy feint wol.
Hy tochte: Witst hwat? Hy naem in sek en dy die er fol biten. En doe gong er op 'e wein stean mei de sekfol biten op 'e rêch. En doe sei er: "Sjesa, nou hoeft it hynder dàt tominsten net to lûken."

AT 1242A - Carrying Part of the Load    AT 1242A - Carrying Part of the Load

ATU 1242A - Relief for the Donkey    ATU 1242A - Relief for the Donkey

SINAT 1212* - Der Mann steht auf dem Wagen mit einem Sack auf dem Rücken, um das Pferd zu entlasten    SINAT 1212* - Der Mann steht auf dem Wagen mit einem Sack auf dem Rücken, um das Pferd zu entlasten

VDK 1242A - Carrying Part of the Load    VDK 1242A - Carrying Part of the Load

Beschrijving

Knecht merkt dat een paard de wagen met bieten moeilijk kan trekken. Hij vult een zak met bieten, neemt die op de rug, staat er mee op de wagen en zegt dat het paard dit niet hoeft te trekken.

Carrying part of the load