ZEEUW127 - Heksen aan het werk

Een sage (boek), 1923 - 1932

Heksen aan het werk

Elken middag kwam bij een melkhandelaar, die op de hoek van Koren- en Flesschenstraat te Vlissingen woonde, een vreeselijk miauwende kat de winkel in geloopen.
Dat ging hem op den duur geducht vervelen, en hij besloot er voorgoed een eind aan te maken. Nauwelijks was poes dien middag over den drempel, of ze kreeg een pot kokend water over d'r heen. Geen uur later hoorde hij dat een vrouw uit de buurt deerlijk verbrand te bed lag.

Onderwerp

SINSAG 0640 - Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.    SINSAG 0640 - Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.

Beschrijving

Bij een melkhandelaar komt altijd een miauwende kat binnengelopen en op een keer maakt hij er een einde aan door een pot kokend water erover te gieten. Een vrouw uit de buurt ligt even later deerlijk verbrand in bed.

J.R.W. en M. Sinninghe: Zeeuwsch sagenboek, Zutphen 1933, p. 116-117

Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.