Hoofdtekst

Als eenige kinderen hartig gegeten hadden ende noch meer vlees eyschten, seyden de ouders: 'Nu niet meer, eet wat kaes toe om de maeg te sluyten.' Dat gedaen sijnde liepen sij in de thuyn speelen. Een van de dochtertjes klom op de leer ende haer broertje sach van onderen op, die daedelijck na sijn vader toeliep en seyde: 'Vader, susje moet geen kaes gegeten hebben, want haer maeg is noch niet geslooten.'

Beschrijving

Toen een paar kinderen na het eten nog trek hadden, zeiden de ouders dat ze maar wat kaas moesten eten om de maag te sluiten. Dat deden ze, en ze gingen in de tuin spelen. Een dochtertje klom op de ladder en haar broertje keek van onderaf naar haar. Die ging meteen naar zijn vader om te zeggen dat zijn zusje geen kaas gegeten had, want haar maag was nog niet gesloten.