Hoofdtekst

Iemant wilde sijn glas, dat de gesontheyt van Sijn Hoogheyt was, aen een ander overleveren. Een derde, die het verbij sijn neus ging, nam sijn hoed af, in meeninge dat het aen hem gebracht was. Sij lachten eens onder malkander. 'Wel', seyde een vierde, 'de man heeft gelijck dat hij sijn hoet afneemt als de Prins voorbij sijn deur gaet.'

Beschrijving

Een glas op de gezondheid van de prins werd doorgegeven aan iemand anders. Een man die per abuis dacht dat het voor hem was, nam zijn hoed af. Een ander zei toen: "De man heeft gelijk dat hij zijn hoed afneemt als de prins voorbij zijn deur gaat."

[Prins van Oranje]    [Prins van Oranje]