ROOS0041 - Het huis met de bloedvlekken.

Een broodjeaapverhaal (krant), woensdag 11 februari 2004

Melding:

Bestand met auteursrechtelijke informatie of extreme facetten.
De inhoud is afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut, of met een account.

Melding:

Auteursrecht:

De tekst bevat auteursrechtelijk beschermde informatie. De inhoud is daarom afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut.
This text contains copyrighted information.

SINSAG 1128 - Unausloschliche Blutflecken.    SINSAG 1128 - Unausloschliche Blutflecken.

Beschrijving

Op de grijze gevel van het Beuningenhuis aan de Amstel 216 staan sinds de 17e eeuw in bloed tekens op de muur. Kabbalistische en Hebreeuwse tekens, de naam van van diplomaat/burgemeester van Beuningen en van zijn vrouw, Jacoba, en contouren van schepen. Zelfs met een zandstraal zijn ze niet van de muur te verwijderen....

Het Parool dinsdag 11 februari 2004

11 februari 2004
De spookhuizen van Amsterdam. Een serie over dolende geesten, dovende kaarsen en krakende trappen, over onverklaarbare verschijningen en gebeurtenissen binnen en rondom onze stadsgrenzen.
Zie onder Beeld voor de foto.
Unausloschliche Blutflecken