ROKUN336 - Vrije opvoeding

Een broodjeaapverhaal (e-mail), zondag 21 augustus 2005

Vrije opvoeding
Het was druk bij de kassa van de supermarkt. De bejaarde man had maar een paar boodschappen. Hij legde ze traag op de rubberband. Achter hem stond een zelfbewuste dame met haar zoontje. Ja, die mocht het wagentje vasthouden.
Juist toen de bejaarde man zich naar een pak melk vooroverboog, stootte het jongetje sarrend met het wagentje tegen zijn kuiten. De man keek wat hulpeloos achterom naar de moeder maar hij kreeg geen aansluiting. Ook het
afrekenen ging niet snel. Het duurde even voor de mant zijn pasmunt bijeen had gezocht. Nog voordat het laatste dubbeltje twee keer was omgekeerd, ramde het jongetje opnieuw de benen van de man. Die werd nu wel nijdig.
"Mevrouw, u ziet toch wat die vlegel doet! Dat is nu al de tweede keer dat hij met het karretje tegen mijn benen rijdt!" De dame wierp haar hoofd in de nek. "Hoor eens hier mijnheer, mijn zoontje krijgt een vrije opvoeding. Ik scheep hem niet op met allerlei remmingen."
Gesteund door zoveel begrip bereidde het jongetje een nieuwe aanval voor.
Juist toen hij het wagentje een stuk naar achteren had gehaald om feller te kunnen stoten, sloeg de gerechtigheid toe. De eerstejaars student die achter de zelfbewuste moeder in de rij op zijn beurt stond te wachten, trok een pak vanillevla open en goot dat in één vloeiende beweging leeg over het hoofd
van het kereltje. De juffrouw aan de kassa slaakte een verschrikte gil en de moeder brieste woedend: "Wat doe je daar nou, stomme idioot, dat kind zit helemaal onder de smurrie. Ben je nou helemaal bedonderd, hoe kom je daar
nou bij?"
De student grijnsde en de verbaasde supermarktgangers vernamen luid en duidelijk zijn antwoord: "Hoor eens hier mevrouw, ik heb een vrije opvoeding gehad en ben gelukkig niet met allerlei remmingen opgescheept."
Tim Stoop (uit Het Kanton van 29 november 1997)
(Op 21 augustus 2005 per email toegezonden vanuit Oosterhout)

TM 6032 - Anti-autoritaire opvoeding    TM 6032 - Anti-autoritaire opvoeding

Beschrijving

Een jongetje duwt bij de kassa van de supermarkt meermaals met het karretje tegen de benen van een oude man, die niet erg opschiet. Als de man er wat van zegt, verklaart de moeder dat het zoontje een vrije opvoeding heeft gehad. Als het jongetje aanstalten maakt om de man weer aan te rijden, opent een student achter hem een pak vla en laat dat over het hoofd van het ventje leeglopen. De moeder is woest, maar de student verklaart ook een vrije opvoeding te hebben genoten.

Op 21 augustus 2005 per email toegezonden vanuit Oosterhout

Anti-autoritaire opvoeding