Hoofdtekst

'Foey, schaemt u, ghij luyaert', seyde Robbert tegen sijn soon, 'ghij verslaept uw geluck. Hier is eens een boer geweest in het dorp die des ochtens vroeg in het ploegen een beurs met vijfhondert guldens aen gelt vond.' R. 'Ik geloof 't wel, vader, maer die de beurs verloren hadt, was noch vroeger op.'

Beschrijving

Robbert vermaant zijn zoon, omdat die veel teveel slaapt. Hij vertelt dat er eens een boer in het dorp is geweest die 's ochtends heel vroeg tijdens het ploegen een beurs met vijfhonderd gulden vond. De zoon wil het wel geloven, maar merkt op dat degene die de beurs verloor, nog vroeger was opgestaan.

Robbert    Robbert