Een mop (boek), maandag 28 augustus 2006

Hoofdtekst

Een rijck burger quelde den paep wat, dat een olijcken steecker was. R. 'Kom', seyde hij, 'ik sal u 20 rijcxdaelders geven, mits dat gij mij al het biegtgelt, dat gij van alde vroutjes van uwe kennis ontfangt, geven sult.' R. "t Is gedaen.' De burger ging dicht aen de biechtstoel. 'Daer', sey de paep en stack hem het gelt van het een en 't ander boeltjen toe. 's Burgers wijf quam oock. R. 'Hou daer.' R. "t Is bij ... mijn wijf.' R. 'Ick wil u niet een stuyver te kort doen.'

Beschrijving

Een rijke burger wil de pastoor twintig rijksdaalders geven in ruil voor het biechtgeld dat hij ontvangt - kennelijk ook voor erotische diensten. Even later komt de burger erachter dat ook zijn echtgenote gebruik maakt van de diensten van de pastoor.
Trefwoorden: