Een broodjeaapverhaal (mondeling), maandag 28 augustus 2006

Hoofdtekst

Ja, ik heb vroeger op school nog wel, ook als waargebeurd, dat vertelde de hoofdonderwijzer, dat je dus in paskamers van sommige winkels, werden meisjes dan ontvoerd. En aan, hoe noem je dat, aan sjeiks in het Midden-Oosten verkocht. En dan werden ze met vliegende forten, werden ze dan over zee ontvoerd, en als de politie dan achter ze aan zat, dan deden ze een luikje open en toen vielen al die vrouwen dan in zee.

BRUN 06300B - The Attempted Abduction    BRUN 06300B - The Attempted Abduction

Beschrijving

Uit paskamers in winkels werden meisjes ontvoerd om verkocht te worden aan sjeiks in het Midden-Oosten. Ze werden vervoerd in vliegende forten. Toen de politie er achteraan kwam, deed men het bommenluik open en werden de vrouwen in zee gedumpt.

Bron

Bandopname van een gesprek n.a.v. de DOC Volkskundevragenlijst (gebruikt t.b.v. de Bommenberenddag, 28 augustus 2006).

28 augustus 2006
Ter gelegenheid van het verhalen verzamelen op de Bommenberenddag in de openbare bibliotheek van Groningen.

Midden-Oosten    Midden-Oosten