KEMP152 - Van wilde jachten en spookwagens: De Wilde Jacht te IJzeren (Oud-Valkenburg)

DE WILDE JACHT TE IJZEREN (OUD-VALKENBURG).

Een loonslachter uit IJzeren ging na afloop van zijn werk in den avond naar huis. Plotseling hoorde hij, dicht bij, in de lucht honden blaffen, schapen blaten, varkens ,,beuken", koeien brullen, paarden ,,joechelen" kortom, het was een leven als een oordeel. Hij zag echter niets en een geweldige schrik maakte zich van hem meester. Hij trachtte het huis van Hutschemakers Finnen te vluchten, maar hij kon den keer niet krijgen; zoo was hij genoodzaakt door te loopen tot aan de put, waar hij woonde en heel ontdaan viel hij zijn huis binnen.

TM 3405 - De Wilde Jacht    TM 3405 - De Wilde Jacht

Beschrijving

Een loonslachter uit IJzeren ging na afloop van zijn werk in de avond naar huis. Plotseling hoorde hij, dicht bij, in de lucht allemaal dieren geluiden maken. Het was een leven als een oordeel. Hij zag echter niets en een geweldige schrik maakte zich van hem meester. Hij kon echter niet vluchten en moest wel doorlopen naar zijn eigen huis.

Kemp, Pierre. Limburgs Sagenboek. Gebrs van Aelst. Maastricht, 1925

Dit verhaal is te vinden in het hoofdstuk 'Van wilde jachten en spookwagens'.