Een sage (mondeling), zaterdag 02 maart 1963

Hoofdtekst

Wazzen ook mensken, dei echt geleufden aan behekst worden. Wör ais 'n keer 'n kind geboren, woar wat aan scheelde. 't Har ain hail groot oge. Loater was 't kind doofstom.
Moar wa 'k nou zeggen wol; dou ston d'r 'n haile riege vroulu bie te kieken, dei in 't lest ruzie kregen. D' aine zee tegen d' ander:“'t Is ja dien schold, doe hest 't stumper behekst”

Ik lachde wat om dei onzin. Moar ja, 'n bult mensken hier binnen van Duutse ofkomst. Dei binnen in deursnee wat biegeleuviger den wie.

Wel opgruid is in 'n omgev'n, woar aan heksen en duvels leufd wordt, begunt mit te geleuven. Wordt ook voak niks doan, om ze d'r of te helpen.

TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek    TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek

Beschrijving

Vrouwen beschuldigen elkaar een kind met een afwijking te hebben behekst. Verteller stelt dat geloof in heksen en duivels gevoed wordt door de omgeving waarin men opgroeit.

Collectie Wever, verslag 50, verhaal 5 (Archief Meertens Instituut)

Duutse    Duutse