RKOMA218 - Roodkapje uit Efteling teruggevonden

Een mop (tijdschriftartikel), donderdag 05 oktober 2006

STATEMENT

Roodkapje uit Efteling teruggevonden

Gisterenochtend ontdekten medewerkers van de Efteling dat Roodkapje uit het Sprookjesbos was verdwenen. Onbekend was waar ze was en wie haar had meegenomen. “De reacties van de bezoekers gisteren waren overweldigend. Kinderen waren onthutst over de verdwijning van ‘hun’ Roodkapje en niemand kon begrip opbrengen voor deze actie. “ aldus directeur Marketing & Exploitatie Olaf Vugts. Deze ochtend is ze teruggevonden bij bejaardentehuis de Eekhof in Kaatsheuvel en door de politie teruggebracht naar de Efteling. De Efteling is erg blij dat Roodkapje weer terug is en zorgt dat ze vanmiddag weer in het Sprookjesbos bij het huisje van oma staat. Gisteren claimde een onbekende studentenvereniging dat zij Roodkapje hadden en wilden een deal sluiten. Of dit waar is, blijft onduidelijk. Onbekend is wie Roodkapje achtergelaten heeft. De politie heeft de zaak in onderzoek.

===================================
Eerder persbericht van De Efteling:

PERSBERICHT

Roodkapje ontvreemd uit Efteling Sprookjesbos
Roodkapje door de boze wolf opgeslokt?

Vanochtend ontdekten medewerkers van de Efteling dat Roodkapje uit het Sprookjesbos is verdwenen. Het meisje, dat trouw met haar mandje vol lekkers bij haar oma op bezoek gaat, is nergens meer te vinden. “We kunnen op deze Dierendag wel grappen dat ze door de boze wolf is opgeslokt, of dat ze voor de start van de Kinderboekenweek bij de kabouters is gaan voorlezen, maar eigenlijk vinden we het heel vervelend,” stelt directeur Olaf Vugts van het Kaatsheuvelse attractiepark. “Alle kinderen zullen haar meteen missen, want ze hoort gewoon in ons Sprookjesbos. We gaan ervan uit dat Roodkapje na sluiting van het park is weggehaald, omdat het onmogelijk is om zoiets tijdens openingstijden te doen.
Daarom hebben we vanochtend aangifte gedaan bij de politie. Naar het hoe en waarom kunnen we slechts gissen. We hopen dat ze snel gevonden wordt, zodat de kinderen haar niet te lang hoeven missen.”

Niet de eerste keer
Roodkapje is al eerder ontvreemd uit het Sprookjesbos. Dat was op 14 augustus 1998.
Twee dagen later werd ze teruggevonden bij de Dominicuskerk in Tiel (Gelderland) naast het Heilig Hart-beeld. In haar hand had ze een houten appel met als opschrift: "Ben je boos? Pluk een roos!" Destijds vierde de Efteling de nieuwe appeloogst door gratis Greenery appels aan de bezoekers uit te delen. Boze tongen beweerden dat de ontvreemding van Roodkapje naar Tiel een actie was van boze appelboeren uit de Betuwe.

Beschrijving

In een 'statement' van de Efteling staat dat Roodkapje is teruggevonden in bejaardentehuis De Eekhof in Kaatsheuvel. Een studentenvereniging claimde eerder de roof en wilde een deal sluiten. Of dit waar is, blijft de vraag.
De Eekhof deelt mee dat Roodkapje koekjes kwam brengen aan oma. Bij de pop werden koekjes aangetroffen.

Persbericht van de Efteling, di. 5 oktober 2006 (en eerder persbericht, ma. 4 oktober 2006)

05 oktober 2006
De Eekhof deelt telefonisch mee dat Roodkapje koekjes kwam brengen aan oma. Bij de pop werden koekjes aangetroffen. (telefonisch gesprek R.A.Koman met De Eekhof, 5 oktober 2006). Vgl. het lied over Roodkapje, met de regel: "Ik ga naar grootmoeder koekjes brengen, in het bos, in het bos."
The Glutton (Red Riding Hood)

Vughts    Vughts