SdeVos55

Een sage (mondeling), dinsdag 07 augustus 2007

Hoofdtekst

Nou ik weet nog wel, ik was toen 17 jaer, dadde we 's een vrijdag de dortiende hadde. Ik zat toen op middelbaore school in Roosendaol en as ik vant station nae school toe mos, mos ik altijd deur zôôn klaain zijsteechie weet jie wel. Nou ik liep dus op dien dag deur dat steechie en voor mijn liepe d'r een dotjie brugklassers maor in dat steechie sting dien dag ok een leertie. Zôôn leertie wadde ze gebruike om raomdes mee te wasse weet jie wel. In ieder geval, êên van die brugklassers zag die leer en liep d'r mit een grôôte boog om heen en keek er nae as of tie d'r beuzich van was !

Dat is me altijd zôô bijgebleve, dat mannechie mit rôôdkrullechieshaer wat mit een grôôte boog om dat leertie liep en d'r beuzich nae keek ! Hij doch zeker dat onder een trap lôôpe ongeluk breñgt okke, doet ik zelfs ok dikkels zat hoor.

Beschrijving

Spreker vertelt over een voorval op vrijdag de dertiende. Onderweg naar school ziet hij een brugklasser, met een grote boog, om een ladder lopen. Allicht dat de brugklasser geloofde dat onder een ladder lopen ongeluk brengt.

mondelinge optekening, bandopname, privébezit Stephan de Vos

Roosendaal    Roosendaal