RKOMA390 - Roodkapje in Wielwijk

Een sprookje (internet), juni 2007

Roodkapje in Wielwijk

Roodkapje vind ik het mooiste sprookje. Mama leest dat vaak voor en ik ken het helemaal uit mijn hoofd.

Mijn oma woont bij ons in de flat. Ik ga vaak naar haar toe. Oma kan heel goed werken en is heel lief. We gaan vaak samen met opa fietsen op het Admiraalsplein.
Soms ga ik in mijn ukkie boodschappen voor oma halen, beneden bij de winkels. Dan mag ik van mama alleen met de lift. Ik weet precies waar de winkel is en ook waar oma woont; twee keer naar beneden en dan ben je er al bijna.

In de lift zijn geen wolven, maar wel soms spinnen. Oma is daar heel bang voor, maar ik niet. Ik durf ze gewoon te vangen, samen met opa.

Joëlle, 6 jaar

Roodkapje
oma
spinnen

Beschrijving

Een jong meisje vertelt over haar favoriete sprookje, dat zij uit het hoofd kent: Roodkapje. Soms gaat de vertelster naar haar oma, met de lift. Daar zitten geen wolven in, maar spinnen.

The Glutton (Red Riding Hood)

Wielwijk    Wielwijk