SdeVos61

Een sage (mondeling), woensdag 11 juli 2007

SdV : Hadde ze hier vroeger van die strijkers ?
mr B : Ja
SdV : Hoe ging dat dan ? Wie was dat hier aaigelijk voor op 't durp ?
mr B : Jao die kwam van uh op Stolk zat er êên en nou weet ik wel, mijn vaoder die had last van z'n heup, weet ik wat er an mekeerde en daer hadde ze ok zôn vent opgetrommelt en ik ziet m'n vaoder nog zitte zô. En zat die vent te strijke zô (spreker maakt horizontale bewegingen) en dan gooide die dat zô (spreker maakt een beweging die wergwerpen aanduidt) en toen zat ik onder de taofel te kaike : 'Joh, wat gooit tie taer nou toch weer ?'. Strijker, Vaose hiette die vent.
SdV : En hielp 't ok nog wat of niet ?
mr B : Nou, 't was allemaol bijgeloof maor assie hêêl d'n dag pain het, willie d'r wel van af netuurlijk.
SdV : Bij jaat
mr B : derom

TM 3102 - Belezer geneest mens of dier    TM 3102 - Belezer geneest mens of dier

Beschrijving

Vader van de verteller had vroeger ontzettend last van zijn heup, een strijker werd gehaald om de pijn weg te strijken. Het hielp echter niet.

Mondelinge optekening, bandopname privébezit Stephan de Vos

Belezer geneest mens of dier