SINBRABSAG138

Hoofdtekst

No. 138. Wanneer 't misboek open blijft, kan geen heks de kerk verlaten. Een misdienaar uit Geldrop had vergeten, na de mis, het boek te sluiten en weg te dragen, zoodat 'n heks in de kerk moest blijven zitten. Die heks was razend en den volgenden dag nam ze wraak door in zijn huis, dien jongen herhaalde malen met de haren tegen de zoldering op te trekken. 1)

Onderwerp

SINSAG 0643 - Hexe erkannt. Sie kann die Kirche nicht verlassen, weil das Messbuch offen liegen blieb (rächt sich an dem Messdiener).    SINSAG 0643 - Hexe erkannt. Sie kann die Kirche nicht verlassen, weil das Messbuch offen liegen blieb (rächt sich an dem Messdiener).

Wanneer 't misboek open blijft, kan geen heks de kerk verlaten.

Noord-Brabantsch Sagenboek/ J. R. W. Sinninghe. - Zutphen: W.J. Thieme & Cie. - [1933], p. 97.

[1933]
Valt onder hoofdstuk en titel(s): I. Mythologische Sagen: De Tooverwereld: 1. Heksen en Toovenaars: b. Heksen herkend.

Bronnen:
1) Cuypers in N. Br. Alm. 1891, blz. 432-433.