INZ00191 - Tol betalen?

Een sage (internet), zondag 06 januari 2008

Tol betalen?
Van de Visserstraat loopt de Pot- en Pannesteeg naar de Hoekstraat. Daar stond op de hoek dat vervallen huis. Mijn opa heeft daar eens een glas-in-loodraam weggehaald en in zijn timmerhok gezet. Oma kreeg toen een vreselijke nachtmerrie. Ze zag dat een kind vermoord werd.
Later hoorde ik dat lang geleden een kind vermoord was in dat huis. Iemand had dat nagezocht. Zijn oma en opa hadden kort in dat huis gewoond en waren overhaast vertrokken, want de oma werd gek van de dromen over moord. Ook waren hun kinderen eens alleen thuis toen alle lichten uitgingen en ze steeds de voetstappen van hun ouders hoorden maar die kwamen pas veel later. Toen hun vader ook die droom kreeg, zijn ze gevlucht.
Als klein meisje durfde ik de steeg niet in. Er zat eens een oude vrouw aan een tafeltje met een schoteltje met stuivers voor zich. Ze zat te huilen. Toen wenkte ze me en zei: "Ik duh die niks, kind. Ze loat mie der nait in!" Ik hoorde een vrouw schelden vanuit het bovenhuis maar toen ik me omdraaide zag ik niks. Dat huis stond leeg! Ze begon weer te huilen en gaf me een stuiver. Ik liep hard weg. Ik heb haar nooit weer gezien. Ik hoorde dat ze in een gesticht was opgenomen.
Kort daarna viel ik met mijn autoped tegenover de steeg. Mijn vingertopje hing erbij en bloedde vreselijk. Op zondagen hoorde ik vaak een klein kind ontroostbaar krijsen alsof het werd mishandeld. Maar misschien was het een kat.

Onderwerp

SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.    SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Beschrijving

Er is een spookhuis in Groningen waar vroeger een kind is vermoord. Er doen zich rond dit huis vreemde verschijnselen voor: verschijningen, lichten die aan- en uitgaan, voetstappen. Meerdere mensen krijgen nachtmerries over de moord.

Ingezonden in de Nederlandse Volksverhalenbank van het Meertens Instituut

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.