Een sage (mondeling), zaterdag 05 april 2008

Hoofdtekst

Een jonge vrouw en haar vriend kochten een huis. Als de vrouw alleen thuis is, in het donker…’s avonds of ’s nachts, dan hoort ze constant iemand de trap op lopen, terwijl ze zeker weet dat ze alleen thuis is. Dan telt ze tekens het aantal treden, die gelopen worden…het zijn er steeds dertien. Maar haar trap heeft er maar twaalf!
Later gaan de vriend en zijn vriendin de trap opnieuw bekleden, omdat het een oud huis is. Onder de grond komt er dan een dertiende traptrede tevoorschijn.
Dat verhaal hoorde ik van mijn [SPH]-stagebegeleidster in Rotterdam.

Beschrijving

Een vrouw hoort in het donker iemand op de trap lopen terwijl er niemand thuis is. Zij hoort voetstappen op dertien traptreden. Er zijn echter maar twaalf treden aan de trap. Wanneer de trap opnieuw wordt bekleed blijkt er een dertiende trede onder de trap te liggen.

Parafrase van een gesprek [gecontroleerd door de vertelster].

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen