Hoofdtekst

Een vader liet drie soonen nae, waeronder twee bastaerts waren. Yder van haer dryen pretendeerde den echten soon te sijn, consequentelijck het goet te erven. De heren streken aldus vonnis: men souw den dooden vader oprechten en die hem dan het naeste aen het harte schoot, soude voor echt verklaert worden. De twee outste schooten, maer de jongste weygerde het ende begon te schreyen, waeruyt de regters oordeelden dat hij echt den erfgenaem was.

AT 0920C - Shooting at the father's corpse    AT 0920C - Shooting at the father's corpse

ATU 0920C - Shooting at the Father’s Corpse as a Test of Paternity.    ATU 0920C - Shooting at the Father’s Corpse as a Test of Paternity.

Beschrijving

Een vader liet drie zonen na, waarvan er twee bastaards waren. Alledrie beweerden de zonen de echte zoon te zijn, zodat zij de erfenis zouden krijgen. Er werd een list verzonnen om te bewijzen wie de echte zoon was. De vader zou opgericht worden om te zien wie het meest op hem leek. Twee zonen renden onmiddelijk naar hun dode vader, maar de derde weigerde dit en begon te schreeuwen. Dit was de echte erfgenaam.

Shooting at the Father’s Corpse Test of Paternity