Hoofdtekst

De boeren hadden lang jagt gehad op een wolf, die haer groote schade gedaen had. Sij kregen hem eyndelijck levendig. Doe wiert er sterck gedelibereert wat straf men hem aen doen soude. Den één wilde hem radbraecken, den ander hangen, de derde geesselen en brandmercken, etc. Op 't lest stont er een op die bij sijn wijf in guarnisoen lag, en seyde: 'wilt gij hem de hartste straf van de werelt aendoen, soo kunt gij hem niet beeter bruyen als geven hem twee wijven.'

AT 0165B* - Wolf punished by being married    AT 0165B* - Wolf punished by being married

ATU 0165B* - The Wolf Punished by Being Married.    ATU 0165B* - The Wolf Punished by Being Married.

Beschrijving

Na een lange tijd jacht te hebben gemaakt op een wolf, die veel schade aanrichtte, hadden de boeren hem eindelijk levend te pakken. Nu werd er gediscussieerd welke straf de wolf moest krijgen. Een man die bij zijn vrouw onder de plak zat beweerde dat er geen betere straf voor de wolf was dan om hem twee vrouwen te geven.

The Wolf Punished by Being Married