Hoofdtekst

Hans Coenraed vertelde hoe hij onder hertzogh Berend gedient had en dat hij eens het ongeluck had gehad van met sijn paert in een moeras te raecken. R. 'Hoe droes quam ghij er weder uyt?' R. 'Na langh vergeefs gespartelt en geworstelt te hebben, nam ick een heldenmoet. Ick sloot mijn beenen stijf om het paert en greep mij selfs doen bij de hayren en ruckte mij soo daeruyt, met paert, met al.' 'Dat was al wel gevogten', seyde Andries Stronzer, 'ick quam er vrij wat slegter af. Doe wij Brisack innamen, was ick de eerste die binnen drongh. Maer in de poort raekte het staketsel los en bruyde van boven neer en nam mijn halve peert achter weg. Ick reed al evenwel voort tot op het midden van de marckt daer ick, vermits mijne vijanden mij te starck vielen, wilde omkeeren, maer daer merckte ick eerst dat ick maer een half paert had en dat het heele achterlijf in de loop gebleven, dat de oorsaeck was dat ick gevangen wiert.'

AT 1889P - Horse Repaired    AT 1889P - Horse Repaired

ATU 1889P - Horse Repaired.    ATU 1889P - Horse Repaired.

Beschrijving

Hans Coenraed vertelde hoe hij met zijn paard in een moeras vast kwam te zitten, en zich met paard en al toen bij zijn haren er weer uitgetrokken had. Andries Stronzer vertelde toen dat hij, toen ze Brisack innamen, met zijn paard als eerste binnen was. De poort stortte achter hem naar beneden en pas toen hij op de markt kwam had hij in de gaten dat de helft van zijn paard eraf geslagen was.

Horse Repaired & AT 1889 Münchhausen Tales

Hans Coenraed    Hans Coenraed