Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

EFTDG04 - Vrouw Holle

Een sprookje (boek), 2009

Hoofdtekst

Auteursrecht:

De tekst bevat auteursrechtelijk beschermde informatie. De inhoud is daarom afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut.
This text contains copyrighted information.

Onderwerp

AT 0480 - The Spinning Woman by the Spring. The Kind and Unkind Girls    AT 0480 - The Spinning Woman by the Spring. The Kind and Unkind Girls   

ATU 0480 - The Kind and the Unkind Girls    ATU 0480 - The Kind and the Unkind Girls   

Beschrijving

Stiefdochter moet van haar stiefmoeder heel hard werken terwijl haar stiefzus lui en verwend is. Als haar spinspoel in een put valt ze springt er achteraan, komt in een weide, waar ze hulp biedt aan broden die in de oven dreigen te verbranden en aan rijpe appels voordat ze op de grond vallen. Ze komt bij het huisje van Vrouw Holle, waar ze gaat werken. Als ze heimwee krijgt gaat ze terug naar huis, door een poort waar een regen van goud op haar valt. Als ze wakker wordt is ze weer thuis. Haar stiefmoeder stuurt de stiefzus ook de put in om goud te halen, maar door haar luiheid en anderen niet willen hebben is haar beloning een regen van pek.

Bron

Gerrie van Dongen en Ad Grooten: Sprookjes van de Efteling. Amsterdam 2009, p. 25-29

Commentaar

Gerrie van Dongen, archivaris van de Efteling, selecteerde de verhalen. Grooten is de creatieve tekstschrijver is, die ook scripts en songs voor Efteling musicals heeft gemaakt.

Naam Overig in Tekst

Vrouw Holle    Vrouw Holle   

Rita    Rita   

Mina    Mina   

Naam Locatie in Tekst

Efteling    Efteling   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:20