EFTDG14 - De Bremer Stadsmuzikanten

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

Onderwerp

AT 0130 - The Animals in Night Quarters (Bremen City Musicians)    AT 0130 - The Animals in Night Quarters (Bremen City Musicians)

ATU 0130 - The Animals in Night Quarters.    ATU 0130 - The Animals in Night Quarters.

SINAT 0130 - Die Tiere im Nachtquartier    SINAT 0130 - Die Tiere im Nachtquartier

VDK 0130 - The Animals in Night Quarters (Bremen City Musicians)    VDK 0130 - The Animals in Night Quarters (Bremen City Musicians)

Beschrijving

Een oude ezel hoort dat zijn baas hem weg wil doen en gaat er in zijn eentje vandoor om muzikant te worden in Bremen. Onderweg komt hij een hond, kat en haan tegen, die ook meegaan. Als het donker wordt zien ze in het bos een lichtje, wat het huis van een roversbende blijkt te zijn. De dieren gaan op elkaars rug staan, maken veel herrie en jagen zo de rovers weg. Als ze gegeten hebben en liggen te slapen komt de roverhoofdman terug. Hij denkt dat de gloeiende gen van de kat kooltjes zijn en steekt er een lucifer in, waarop de kat hem krabt. Als hij wegrent trapt hij op de staart van de hond, die hem bijt. Op het erf schopt de ezel hem en kraait de haan hem na. Hij verteld de andere rovers dat het er spookt, een heks heeft hem gekrabd, een maan heeft hem met een mes gestoken, een monster met een knuppel heeft hem geslagen en een bosgeest heeft naar hem geschreeuwd. Die rovers komen niet meer terug en de dieren blijven in het huisje wonen.

Gerrie van Dongen en Ad Grooten: <i>Sprookjes van de Efteling</i>. Amsterdam 2009, p. 70-72

Commentaar

Gerrie van Dongen, archivaris van de Efteling, selecteerde de verhalen. Grooten is de creatieve tekstschrijver is, die ook scripts en songs voor Efteling musicals heeft gemaakt.

Bremen    Bremen

Bremer    Bremer