GENDT094 - Man is schijndood

Een sage (mondeling), woensdag 17 maart 1965

Hoofdtekst

Er was es ’n man gestörve. Toe ze ’m gienge begrave, kwame ze mit ’t liek langs ’n dorneheg. Toe drèjde de man zien eigen um ien de kis. De minse verschrokke en ze gienge wer terug nor huus. De man lèfde nog inkele joare. En toe gieng ie wer dood, vör de twedde keer. Toe ze ’m begrave zoue, zèj zien vrouw: “Go nou nie mer langs die dorneheg op, want dan kumtie misschien wer terug”.

AT 0990 - The Seemingly Dead Revives    AT 0990 - The Seemingly Dead Revives

ATU 0990 - The Seemingly Dead Revives.    ATU 0990 - The Seemingly Dead Revives.

Beschrijving

Tijdens de begrafenis blijkt een dode toch nog levend. Hij leefde nog enkele jaren en ging opnieuw dood. Zijn vrouw wil nu langs een andere route naar de begraafplaats omdat ze bang is dat hij weer tot leven zal komen.

Bron

M.H. Dinnissen: <i>Volksverhalen uit Gendt.</i> Amsterdam 1993. Ed. A.J. Dekker & J.J. Schell (Nederlandse volksverhalen, deel 3)

Vgl. Bandopname II, verhaal 20.
The Seemingly Dead Revives