MCD002 - Nooit meer Chicken McNuggets voor mij

Een broodjeaapverhaal (internet), maandag 31 oktober 2011

Kijk maar eens goed naar deze afbeelding, drie keer raden wat dit is… Yep, dit is kip.
Mechanisch verwerkte kip. Alle soorten fastfood kip varianten wordt van deze roze pasta gemaakt. De kipburger- en kipnugget-achtige vormen van kip die je in fastfood restaurants koopt en in de supermarkten koopt.

Deze pasta is wat je krijgt wanneer je kip, in z’n geheel, door een machine perst. In z’n geheel betekent dus ook echt alles. Ogen, botten, ingewanden…
Maar zo ziet het er niet wanneer je je nuggets aan het eten bent. Omdat die roze pasta boordevol zit met bacteriën, wordt het gewassen met amoniak. Nou ja, gewassen.. ondergedompeld eigenlijk. Omdat de smaak daarna compleet verdwenen is wordt het opnieuw kunstmatig op smaak gebracht. Als finishing touch wordt vervolgens door een lekker ogend kleurtje de kip pasta op kleur gebracht, want roze Chicken Nuggets kan natuurlijk niet.

BRUN 07125 - McDonald's Rumors    BRUN 07125 - McDonald's Rumors

Beschrijving

Alle kipproducten die worden verkocht door fastfood-restaurants en supermarkten bevatten enkel mechanisch verwerkte kip. Dit is kip die in z'n geheel door een machine is geperst, met ogen, botten, ingewanden en al. Wat daarvan overblijft ziet eruit als een roze pasta. Die roze pasta zit nog boordevol met bacteriën en wordt daarom gewassen met ammoniak. Vervolgens wordt er nog een kleurstof aan toegevoegd om ervoor te zorgen dat het er minder roze uitziet en meer op kip lijkt.

McDonald's Rumors

McDonald's    McDonald's