Een sage (mondeling), dinsdag 27 november 1962

Hoofdtekst

De Lopikkers hebben de scheldnaam Lopikse landlopers. Waarom weet ik niet. Maar ze zouden ze net zo goed zonneblussers kunnen noemen. Want ze gingen de zon blussen. De zon ging rood onder. Toen dachten ze dat er brand was. De brandweer ging er op uit. De zon scheen rood in een boerderijraam. Toen de zon onder was, was de brand over!

Onderwerp

ATU 1335* - Setting Sun (Rising Moon) Mistaken for Fire.    ATU 1335* - Setting Sun (Rising Moon) Mistaken for Fire.

Beschrijving

De Lopikkers zouden ze zonneblussers kunnen noemen. Toen de zon rood onder ging dacht men dat er brand was. De brandweer ging er op uit. Toen de zon onder was, was de brand over.

Bron

Henk Kooijman: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988.

Lopikkers    Lopikkers

Lopikse landlopers    Lopikse landlopers