MARKUS08

Hoofdtekst

De Rozendaalsche weg begon op den Velpersteenweg aan het tegenwoordige West-Einde; men kan er zich nog zeer goed van overtuigen, dat de Rozendaalsche weg en het West-Einde in elkaar liepen, voordat de spoordam zulks had belet.
Aan de linkerhand van den weg had men slechts een uitgestrekt stuk bouwland, waarop een paar boerderijen en een paar kleine huisjes stonden. 's Avonds was het gevaarlijk, den Rozendaalschen weg te passeeren, want daar stond men aan allerlei akelige verrassingen bloot, en geen wonder, want hier in de buurt woonde de beruchte Hermsen, “de Weerwolf” ; daarbij hield deze man er eenige groote, kwaadaardige trekhonden op na, waarmee hij allerhande vrachtjes expedieerde.

SINSAG 0804 - Werwolf nimmt viele Gestalten an.    SINSAG 0804 - Werwolf nimmt viele Gestalten an.

Op de Rozendaalseweg woonde de beruchte Hermsen, 'de Weerwolf' genoemd.

Bron

Markus, A.: Arnhem omstreeks het midden der vorige eeuw: met geschiedkundige aantekeningen (Arnhem 1907), 492.

Hermsen    Hermsen

Rozendaalscheweg    Rozendaalscheweg