Een sage (mondeling), maandag 05 augustus 1963

Hoofdtekst

D'r was een jongen en die had zich voor een jaor verkocht an den duvel, voor geld..Toe was 't jaor om. Hij moch drie wense maoke. En as de duvel ze nie kon klaormaoke, dan zou die jonge bevrijd zijn. Twee wense heet de duvel opgelost. Maor de derde was: die jonge ging op 't huis staon, hij plaste en toen zeet die tege de duvel: "Leg d'r een knoop in!" En toen was die verlost. Want da kon diejen duvel niet.

Beschrijving

Een jongen had zich voor een jaar aan de duivel verkocht. Toen het jaar om was mocht hij drie wensen doen, en als de duivel iets niet in vervulling kon laten gaan, was hij bevrijd. Bij de derde ging het mis voor de duivel.

Bron

Kooijman, Henk: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 186-187