STSAG031 - Cod still good for a laugh

Een broodjeaapverhaal (krant), zaterdag 17 december 1994

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

AT 0736A - The Ring of Polycrates    AT 0736A - The Ring of Polycrates

ATU 0736A - The Ring of Polycrates.    ATU 0736A - The Ring of Polycrates.

Beschrijving

Onthulling van de ware toedracht van het verhaal dat voorheen alsdus luidde: Een man gaat op zee vissen en wordt zeeziek. Als hij overgeeft, verliest hij zijn bovengebit. Enige tijd later vangt een andere man een grote vis. In de maag van de vis zit een bovengebit. Het gebit blijkt de eerstgenoemde man te passen: het is zijn verloren gewaande prothese.
De ware toedracht is: Een man neemt het reservegebit van zijn vrouw mee om een grap te kunnen uithalen bij een dagje zeevissen. Als een ander een grote vis vangt, stopt de eerstgenoemde man ongezien het kunstgebit van zijn vrouw in de vis. Als de andere man de vis nietsvermoedend opensnijdt, vindt hij het gebit. Hij maakt de vondst wereldkundig. Iemand die kort daarvoor op een dagje zeevissen tijdens het braken zijn gebit overboord gespuugd heeft, neemt aan dat het om zijn gebit moet gaan. De man gaat het gebit ophalen en beweert dat het gebit past. Later merkt hij dat het gebit toch minder goed past dan hij aanvankelijk gedacht had: het is zijn prothese niet.

Evening Telegram, p.1

Motief

B548.2 - Fish brings lost object from bottom of sea.    B548.2 - Fish brings lost object from bottom of sea.

N211.1 - Lost ring found in fish.    N211.1 - Lost ring found in fish.

17 december 1994
Zie ook STSAG001, STSAG002, STSAG004, STSAG012, STSAG014, STSAG016, STSAG017, STSAG022, STSAG023, STSAG025, STSAG026, STSAG027, STSAG030, STSAG039, STSAG099, STSAG100, STSAG160.
The Ring of Polycrates

Associated Press    Associated Press