PBURG041 - Glaasje op? Laat je rijden

Een broodjeaapverhaal (boek), vrijdag 06 september 1991

Glaasje op? Laat je rijden
`Twee jongens die een slok teveel op hebben, rijden op een avond naar huis met de auto. Maar wat doen al die auto's langs de weg? Een drankcontrole! Snel zetten ze hun eigen auto op de vluchtstrook.
De agenten zien dat uit de verte en komen kijken wat er aan de hand is. Als ze bij die auto aankomen, zien ze twee mannen op de achterbank zitten in een verder lege auto.
"Wat is hier gebeurd, heren?"
"Nou," zeggen die jongens, "wij hadden een slok teveel op, en omdat je dan beter niet zelf achter het stuur kunt gaan zitten, zijn we met iemand meegelift. Maar wat gebeurt er: onze chauffeur ziet uit de verte dat er gecontroleerd wordt, zet de auto aan de kant en gaat ervandoor."'
(Henk Bouwman, 6 september 1991)

Beschrijving

Twee dronken jongens zien in hun auto een alcoholcontrole van de politie opdoemen. Ze zetten snel de auto aan de kant en gaan op de achterbank zitten. Als de politie om uitleg vraagt, verklaren ze dat ze teveel gedronken hebben en met iemand zijn meegelift. De bestuurder zou de auto uitgevlucht zijn toen hij de alcoholcontrole zag.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.68-69