PBURG051 - Telefoonwraak

Een broodjeaapverhaal (boek), 1981

Telefoonwraak
`Een piloot van British Airways was gisteren aan het natellen wat een liefdesverhouding hem had gekost... een telefoonrekening van £1.200.
De piloot, die getrouwd is, had een flatje genomen in Londen voor zichzelf en voor een knappe stewardess. Maar de affaire verzandde en toen hij vertrok voor een vlucht rond de wereld zei hij haar dat ze maar beter kon zorgen dat ze verdwenen was wanneer hij terugkwam. Hij kwam thuis in een lege flat, die smetteloos schoon was, op één kleinigheidje na. De telefoon lag van de haak... en in de hoorn herhaalde een stem met een Amerikaans accent eindeloos de juiste tijd: zijn vroegere vriendin had het tijdsein gebeld in Washington D.C. [...]'
(F.J. Bruning, Hoge omes vangen veel wind, 1981, p.77-78)

BRUN 07215 - The Lover's Telephone Revenge    BRUN 07215 - The Lover's Telephone Revenge

Beschrijving

Een getrouwde piloot koopt voor de stewardess met wie hij overspel pleegt een flatje. Als hij haar beu is, moet zij vertrekken. De flat is inderdaad leeg als hij terugkeert van een lange reis. Alleen de telefoon ligt van de haak en is al die tijd in verbinding geweest met de Amerikaanse tijdmelding. De wraak van de stewardess is een gigantische telefoonrekening.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.80

1981
Een variant verhaal over telefoonwraak doet ook de ronde over inbrekers: als zij niet genoeg van hun gading kunnen vinden, bellen ze uit wraak een duur 06-nummer en laten de hoorn naast de haak liggen.
The Lover's Telephone Revenge

British Airways    British Airways