PBURG073 - Bedankt lieve vrienden

Een broodjeaapverhaal (boek), november 1991

Bedankt lieve vrienden
Een pasgetrouwd stel komt na het huwelijksfeest thuis. De man opent de deur, neemt zijn vrouw in zijn armen en tilt haar over de drempel.
Vrienden van het bruidspaar hebben echter als practical joke het luik van de kruipkelder, dat zich direct achter de drempel bevindt, verwijderd en het gat gecamoufleerd met een kleed. De bruid breekt haar nek en is op slag dood, de bruidegom hangt zich twee weken later op. Op zijn borst heeft hij een briefje gespeld: `Bedankt lieve vrienden!'
(Annah Planjer, november 1991)

BRUN 04130 - The Heel in the Grate    BRUN 04130 - The Heel in the Grate

Beschrijving

Vrienden hebben het luik van de kruipkelder open gezet, als een pasgetrouwde bruidegom zijn bruid over de drempel draagt. De bruid breekt haar nek en is op slag dood. Korte tijd later hangt de bruidegom zich op, met op zijn borst een briefje: "Bedankt lieve vrienden".

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.107

The Heel in the Grate