Een sage (mondeling), (foutieve datum)

Hoofdtekst

Want dat ze slecht nieuws brengen. En die zei altijd: “als de eksters zo schetteren, dan geeft het slecht nieuws.” En hoe dichter ze bij het huis zitten, hoe erger het is. En, of, of dat nou een of andere manier op elkaar inwerkt, maar bij mij is het precies hetzelfde. Als hier de eksters kort bij het huis zitten te schetteren – je weet wel, dan kunnen ze echt schetteren – dan gebeurde er altijd iets vervelends. [Stuk uit de opname geknipt] Het is ook waar. En daarentegen mijn moeder, die beschouwde eksters als gelúksvogels. Die meende dat als er eksters bij haar zaten te schetteren, in de tuin of eh in de boom naast het huis of iets dergelijks, “oh, is goed nieuws, is goed nieuws, we krijgen weer geld.” Of zoiets.

SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.    SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.

Beschrijving

Hoe dichter eksters bij het huis zitten, hoe slechter het nieuws. Anderen denken juist aan goed nieuws.

Radio-uitzending Vonken onder de As (NOS)

B143.0.2 - Magpie as prophetic bird.    B143.0.2 - Magpie as prophetic bird.