Een sage (mondeling), november 1974

Hoofdtekst

en doe warn d'r ok moal van dee leu, ja doar lewt d'r nô nog wat van, dee heb ik aait wa good keand, dee zint nô a wier van 't tweede deerde geslacht, dee hebt, dee warn, dee hadn doar vief haazns zeen loopn en doe hadn ze ear moder roopn, zee zôl es boetn komn, doar leupn vief haazns achter mekaar an en dan har d'r ean achteran loopn en den was oawer al dee ander hen sprungn en wier noar vuurtn, ja nô dee warn dan wa vedan goan en zie hadn ear noakekn zoa veer at ze kônn, mer zie hadn nen dag of nen halvn dag ne jôkkeriej um de hoed kriêgn, dat ze 't nich hoast hadn könn oetstoan.
Ik: En boe was dat wier owwergoan?
Engberink: Joawa.
Ik: Vanzölf wa? Nich met een of aander zalf of zoa?
Engberink: Nee, dat wa zo wa wier ôweregoan. Mer d'r hadn vief haazns achter mekaar anloopn en doar hadn dee wichter ôpkekn en doe hadn ze ear moder nog roopn, dee zôl es boetn kiekn, dat d'r zovöl haazns leupn ....

TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek    TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek

Beschrijving

Een paar mensen hebben vijf hazen de hele tijd in een lijntje over elkaar heen zien springen. Daarna kregen ze ontzettende jeuk, die ook weer overging.

Collectie Engelbertink, verslag 10, verhaal 4