Een sage (mondeling), dinsdag 04 november 1980

dat spookhoes, Raarveld, den kon dan spookn, ja, den kon spookn. Ik heb der nooit aans eheurd.
E: Wat vuk spookn deur he dan?
L: Mien vaa hef ezegd, hier hef vrower n schoapschot stoan, wie hadn vief schoap had, dow ik noar school heb goan, honderd schoap hadn ze hier, mer doar was nen scheper, deat was Snuverink oet Siberië, doar woont der nog nen Snuverink in Siberië. De ofstammelingn van.
E: Woar lig dat dan, Siberië?
W: Op de greanse.
L: Mer dat neumt ze doar Siberië in t venne. Mer doar levn den scheper, mien vaa was zonnen jong west. Hendrik, ik wil nog evn noar de watermölle hen, har he zegd. Den scheper, noar de watermölle. En wat mo'j doar dan? Ja, ik nem n korf met. Ik nem n korf met. Wat wi'j dan haaln? Och, Hendrik. En wat is t geval? Wocht, Hendrik, ... net woar den keerl zoo bang ewordn was vuur dee zwarte katte en den priester doar bi-j dee leu, dee hadn doar ne mooie poompeernboom staen.
E: Pompeern, dee bint lekker.
L: Doar schudt mie den scheper van dee peern of, onmeunig völ hadn dervan zetn. No goa'w wier gewoon noar hoes hen, he'w wat te etn.
E: He har de peern vuur niks.
L: Ik bleef goddoomie achter t hekke stoan. Ik deanke, dat geet nooit good. Gen means is wat gewaar wordn. Want vrower gungn de leu op tied noar berre.
V: Betje proatn oawer Kwiksnieder.
L: Kwiksnieder. Joa a'k doar oawer begin.
E: Ik heb t bandje hoast vol.
L: Kwiksnieder, dat was nen man, den geenk de boern langs, oetneugn, ie hadn good dan maakn he n pak, he hef mie ook n pak maakt. Mer wanneer den snieder dan n pak maakn, dan mosn ie ... zo lang mosn ie niks pasn en metn en as he kloar was, dan mog he pasn. En he kon zoowat n pak maakn in nen dag, dan kostn dat nen guldn met meddagetn dan ... Kreentnstoete. Wee'j wat he zêar dan? Dee kreentnstoete, doar krieg'j vleegn van vuur de koonte. (gelach) Zoo har he oardig wat van dee pröatjes. Völ pröatjes. Mar hee was heel goedkoop.

SINSAG 0477 - Begegnung mit Geistern.    SINSAG 0477 - Begegnung mit Geistern.

In het huis Raarveld spookt het. Iemand is bang voor zwarte katten.