Hoofdtekst

We hadden één kat, dat was ehm… de Hertogin. En dat was een gewone huis-en-een-verkeken-keuken-kat, vrij groot, maar die was eh… die heette niet voor niets de Hertogin, want ze had een zeer eh… voorname allures en als mevrouw jankte om binnen gelaten te worden en als je dan de deur opendeed, dan kwam ze binnen van: nou, dat is dat eh… jullie ’t absoluut willen, hoor. Daarom kwam ik binnen, maar anders…, nou nee, w… eigenlijk had ik liefst rechtsomkeert gemaakt. Ze kwam dan heel statig binnengewandeld. En die heb ik wel eens zien… opeens ‘n rare houding zien aannemen vlak voor een kastje dat vroeger een open haard is geweest. In het oude huis was dat. En dan stond ze opeens zo: poten schrap en haar overeind, oren in de nek en zacht sissend, maar nauwelijks. Eigenlijk te bang om te sissen. En te brommen. En die staart eh… omhoog en zo dik, ze w… ook een prachtige haren, en eh… dan na een tijdje kalmeerde ze wel weer en dan… dan ging ze ergens onder een kast zitten. Of d’r bovenop.

SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause    SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause

Beschrijving

Een kat nam opeens een rare houding aan voor een kastje dat vroeger een open haard was geweest. Poten schrap, haar overeind, oren in de nek en staart omhoog. De kat siste zachtjes, maar leek eigenlijk te bang om te sissen of te brommen. Na een tijdje kalmeerde de kat weer.

Radio-uitzending Vonken onder de As (NOS)

De Hertogin    De Hertogin