FWOUT038 - Inzicht

Een broodjeaapverhaal (boek), 1988 - 1991

Inzicht
Een populaire methode om gebrek aan studie te verdoezelen, althans voor het vrouwelijke deel van de studenten bij mannelijke professoren, is zich sexy te kleden. De verkoop van minirokken en bijna-doorkijkbloezen stijgt in elke studentenstad dan ook dramatisch gedurende het examenseizoen.
Een meisje had het wel erg bont gemaakt met een halsuitsnijding tot bijna aan haar navel. Tevens droeg zij er zorg voor om op cruciale momenten van twijfel naar voren te leunen om zo de gedachten van de examinator af te doen dwalen.
Het commentaar van de prof was echter even ad rem als droog:
'Mevrouw, ik heb meer inzicht in uw blouse, dan u in mijn stof.'

Beschrijving

Een vrouwelijke student kleedt zich voor haar examen in een blouse met een halsuitsnijding tot bijna aan haar navel. Bij twijfel leunt ze naar voren in de hoop de gedachten van de examinator af te leiden. Deze meldt dat hij meer inzicht in haar blouse heeft, dan zij in zijn stof.

Frank Wouters: Waar gebeurd? Brussel 1991, p.56-57