Een sage (mondeling), woensdag 30 augustus 1967

Hoofdtekst

Yn 'e Westerein wenne in tsjoenster, dat wie Wibe Baeije. Sjoerd en Durkje hienen in bern, dat hie hja bitsjoend. Doe gong Durkje nei greate Wopke ta.
Wopke Minke joech har in drankje. "Mar pas op," sei Minke, "der komt jo ûnderweis ien foarby. Mar tink der om, dy mat net foarby oan 'e kant dêr't jo it drankje ha. Oars giet dat stikken. As soenen jo ek troch de sleat hinne matte, doch dat net."
Doe kom Wibe Baeije har tsjin. En Baeije joech gjin krimp, hja moest troch de sleat. Mar hja kom mei it drankje hiel thús.
De jouns wie der by Sjoerd en Durkje konsert yn 't achterhûs. Allegearre katten wienen dêr byelkoar en dy songen psalmen. Psalm 42 wie der by en dat klonk prachtich-moai. Mar hwat Sjoerd to dwaen hie, dy krige de gripe en smiet dy tusken de katten yn.
De oare deis lei âlde Baeije mei in gat yn 't bil op bêd.
Hja wie de oerste fan 'e katten.

TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek    TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek

Beschrijving

Een echtpaar heeft een behekst kind en vraagt Wopke de duivelbanner om raad. Wopke bereidt hen een drankje maar waarschuwt de vader voor een passant die het op het medicijn voorzien heeft. De vader mag de voorbijganger niet aan de kant van het drankje laten passeren, want anders gaat het mis. De vader stuit inderdaad op iemand en moet door de sloot gaan om het drankje op de vereiste manier langs de persoon te krijgen. Die avond is er een kattenconcert bij het echtpaar thuis. De katten zijn heksen en zingen psalmen. Vader smijt een riek temidden van de kattenvergadering. De dag erna ligt de bekende heks Wibe Baeije met een gat in haar bil op bed. Zij was een van de zingende katten.

30 augustus 1967
Heks maakt kind (mens) ziek & SINSAG 0640: Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.

Wibe Baeije    Wibe Baeije

Sjoerd    Sjoerd