Een mop (mondeling), maandag 03 juli 1967

Jan Hof fan Haulerwyk fortelde:
Ik wie op in kear oan 't stiensykjen foar de gemeente en ik streupte der ek altyd by. Doe seach ik in keppeltsje guozzen fleanen. Ik hie in boppelaedsk gewear mei in laedstok en ik wie sa hastich om dy guozzen to sjitten, dat ik forgeat de laedstok der út to nimmen. Dat doe't ik skeat, skeat ik de laedstok mèi fuort.
De guozzen fleagen achterelkoar oan. Ik skeat op 'e achterste yn en doe waerden al dy guozzen oan 'e laedstok reaun.
Oan 'e oare kant de Kúnder foelen se del, dat doe moast ik troch de Kúnder om se dêr wei to heljen. De Kúnder wie djipper as dat myn learzens lang wienen. Doe't ik oan 'e oare kant wie, kriuwele 't my om 'e fuotten. De beide learzens sieten fol iel. En ik hie sawn guozzen oan 'e laedstok, dat myn dei wie goed.

AT 1894 - The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks    AT 1894 - The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks

ATU 1894 - A Man Shoots a Ramrod Full of Ducks.    ATU 1894 - A Man Shoots a Ramrod Full of Ducks.

Beschrijving

Een man zag eens een groepje ganzen achter elkaar vliegen. De man schoot, maar had zijn laadstok in het geweer laten zitten. De laadstok ging zo door alle ganzen heen. Zij vielen aan de andere kant van het water neer, en de man ging door het water om ze te halen. Het water was dieper dan zijn laarzen lang waren, en zijn laarzen liepen helemaal vol met aal. Maar hij had wel in een keer zeven ganzen.

The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks AT 1895 A Man Wading in Water Catches Many Fish in his Boots

Jan Hof    Jan Hof